Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Neef Ridouan T. opgepakt in Marokko: ‘Hele grote en belangrijke vis’

In Marokko is een van de belangrijkste schakels in het Marengo-proces opgepakt. Het gaat om de 27-jarige Jaouad F. uit Nieuwegein, een neef van Ridouan T.

Neef Ridouan T. opgepakt in Marokko: ‘Hele grote en belangrijke vis’

De arrestatie werd eerder vandaag bevestigd door de landelijke politie, nadat De Telegraaf een anonieme tip ontving. De aanhouding van F. (bijnaam ‘Bolle’) vond plaats in de kustplaats Tétouan. Hij wordt verdacht van een vergismoord op de zoon van een Marokkaanse rechter en deelname aan een criminele organisatie.

Volgens de politie gaat het om een ‘hele grote en belangrijke vis’. In strafdossier Modave - het onderzoek naar de dood van de broer van kroongetuige Nabil B. - wordt F. ‘klusjesman voor criminelen’ genoemd. Hij zou onder andere zorgen voor de beschikbaarheid van huur- en leaseauto’s. Jaouad F. gold ook als schakel tussen de kopstukken uit liquidatieproces Marengo en hun ‘troepen’ op straat. Uit ontgrendelde PGP-berichten bleek dat F. ook zorgde voor het contact met advocaten voor verdachten uit het Marengo-proces.

Uitlevering

De arrestatie van F. is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Marokkaanse en Nederlandse justitie. Aangezien hij in Marokko verdacht wordt van een vergismoord op de zoon van een hoge rechter, blijft hij daar voorlopig vastzitten. Of F. op termijn aan Nederland uitgeleverd zal worden, is nog niet duidelijk.

In het Marengo-proces wordt hij op dit moment niet vervolgd.

Misdaad
  • Pro Shots