Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hugo de Jonge doet aangifte na ‘galgtweet’

Demissionair minister Hugo de Jonge doet aangifte tegen de persoon die een bericht op Twitter plaatste waarin hij de suggestie wekte dat de CDA-politicus opgehangen moet worden. 

Hugo de Jonge doet aangifte na ‘galgtweet’

Afgelopen zondag vond er een grote corona-protestactie plaats in Amsterdam. Zo’n 25.000 mensen lieten hun onvrede over het coronabeleid horen, waarbij één van hen een complete galg met zich meesleepte. Het opvallende bouwwerk werd al snel onderwerp van discussie op sociale media, met veel mensen die het als smakeloos ervaarden. Een Twitteraar met een anoniem account plaatste een foto van de galg met de tekst ‘De galg hangt voor je klaar @minVWS Hugo!’.

Aangifte

Het bericht werd kort na plaatsing weer verwijderd, net als het hele account van de persoon die het heeft geplaatst. Screenshots ervan bleven echter rondgaan op social media. Ook Hugo de Jonge kreeg die onder ogen en besloot aangifte te doen tegen de Twitteraar die de tekst online zette. "Van deze en andere bedreigingen doet de minister altijd aangifte”, liet de woordvoerder van De Jonge aan RTL Nieuws weten.

Het OM heeft al aangegeven dat er onderzoek wordt gedaan naar het bericht. De persoon die de galg meebracht naar de demonstratie hoeft niet op een straf te rekenen, want dat valt onder vrijheid van meningsuiting. "Maar de tweet waarin de galg in verband wordt gebracht met De Jonge kan wel als dreigend ervaren worden”, verklaarde de woordvoerder van het OM.

Nieuws
  • Pro Shots