Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politievrouw gebruikte database om dates op te zoeken

Een Scherpenzeelse agente heeft een taakstraf opgelegd gekregen omdat ze politiesystemen misbruikte om haar potentiële partners te checken.

Politievrouw gebruikte database om dates op te zoeken

De 57-jarige vrouw verscheen dinsdag voor de rechtbank in Utrecht vanwege een beschuldiging voor computervredebreuk. De dame in kwestie had het politiesysteem gebruikt om een background-check te doen van mannen met wie ze een afspraakje wilde maken. Volgens het AD was ze benieuwd wat voor vlees ze in de kuip had, al had ze naar eigen zeggen meteen door dat ze fout zat. “Ik weet dat één keer al te veel was, ik weet niet wat me bezielde", liet ze tijdens een eerdere zitting weten.

De vrouw, die ondertussen niet meer werkzaam is bij de politie, werd ook nog eens beschuldigd van het verspreiden van de privégegevens. Het OM eiste dan ook een pittige twee maandel voorwaardelijke celstraf plus een taakstraf van 200 uur. Uiteindelijk werd het gros van de straf geschrapt en werd de vrouw veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, alleen voor computervredebreuk. De gegevens waren immers, zoals ze zelf toegaf, ‘alleen voor eigen gebruik’.

Bizar
  • crimesite.nl
  • Pro Shots