Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Mogelijk derde en vierde prik in 2022’

Het demissionair kabinet maakt plannen voor een stel extra vaccinaties in 2022. In de begroting van het ministerie van Volksgezondheid is er alvast 134 miljoen euro belastingsgeld voor apart gelegd.

‘Mogelijk derde en vierde prik in 2022’

Nadat de cijfers aan het licht kwamen, pleegde NRC een belletje met het ministerie om te achterhalen wat precies de plannen voor de extra prikken zijn. Volgens een woordvoerder gaat het om een bedrag dat gebruikt zou worden in geval van ‘het maximale scenario’, oftewel: de hele bevolking nog eens twee keer prikken.

Dit is de eerste keer dat er in Nederland tekenen zijn voor plannen om zogenaamde ‘boosters’ toe te dienen. In andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk, was het al mogelijk om een derde prik te krijgen. In Israël, waar de vaccinaties een stuk eerder begonnen, tellen mensen met twee prikken niet meer als ‘volledig gevaccineerd’. Pas bij een derde vaccinatie krijgt de bevolking die status weer.

Niet definitief

Over de noodzaak van een derde prik in Nederland wordt nog gediscussieerd. Aan NRC vertelt een woordvoerder van het ministerie van VWS dat het ‘afhankelijk is van het beschermings- en besmettingsniveau’. Ook de begrote 134 euro is slechts een schatting.

Nieuws
  • Pro Shots