Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Douwe Bob annuleert tournee vanwege coronapas: 'Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden'

De coronapas blijft voor kritiek zorgen. Na Hans Teeuwen en Jandino Asporaat zet nu ook Douwe Bob een streep door zijn optredens vanwege de controversiële maatregel.

Douwe Bob annuleert tournee vanwege coronapas: 'Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden'

Zanger Douwe Bob Posthuma zet na een tijdje wikken en wegen een streep door zijn aankomende tournee. De artiest besloot zijn concerten te annuleren nadat hij dit weekend geweigerd werd bij de bioscoop omdat hij geen coronapas of QR-code kon tonen. De zanger deelde de mededeling in een bericht op Instagram, waarin hij liet weten dat hij de situatie ‘fucking eng’ vindt. Na de toegangsweigering vond Douwe Bob het ‘heel echt’ worden. “En toen besefte ik me: ik ga er niet aan mee doen”, zegt hij in de video. “Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden.”

Dwang

Douwe Bob, die zelf niet gevaccineerd is, vertelt dat hij verder geen problemen heeft met gevaccineerde mensen of het vaccin zelf. De discriminatie die de CoronaToegangsPas oplevert, bevalt de zanger echter niet. Naar eigen zeggen heeft hij ‘een heel groot probleem’ met dwang.

Posthuma was eerder in een interview met Playboy al licht kritisch over de aanpak tegen het virus. “Ik vind het vooral heel erg dat ik niet even met m'n maten een biertje kan drinken. Dat is voor mij namelijk een uitlaatklep”, sprak de zanger.” Het klinkt misschien stom, maar je moet je op een gegeven moment gaan afvragen of de remedie niet erger is dan de kwaal. Niet dat ik dat vind, maar dat is wel een vraag die ik stel. Ik zie mensen in mijn omgeving, ook stoere jongens waar je echt niet mee kunt sollen, in hun schulp kruipen. Ze zijn timide geworden. Ik vind dat wel zorgelijk. Ik probeer zelf zoveel mogelijk aan mijn immuunsysteem te werken. Wie een sterk immuunsysteem heeft, is veel minder vatbaar voor het virus. De beste remedie is, tegen de coronamaatregelen in, dus om veel te knuffelen. Een partner vinden en de hele dag naaien werkt ook heel goed. Dat is in ieder geval wel hoe ik gezond probeer te blijven, haha.”

Entertainment
  • BrunoPress