Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer wordt laan uitgestuurd na kritiek op coronapas

Demissionair staatssecretaris Keijzer heeft zich flink in de vingers gesneden met haar uitspraken over het coronabeleid. Voor Rutte is de maat vol, en wordt Keijzer met 'onmiddellijke ingang' ontslagen.

Mona Keijzer

Een slechte dag voor demissionair staatssecretaris Mona Keijzer. Nadat haar uitspraken over de coronapas leidden tot veel verbazing onder Tweede Kamerleden, is er ook een discussie ontstaan over haar positie binnen het kabinet en het CDA. Demissionair premier Mark Rutte laat in een verklaring weten dat Keijzer per direct haar spullen kan pakken.

Verklaring van Rutte

Rutte: "De uitspraken van de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, gedaan in het interview van De Telegraaf van vandaag, verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn. De minister-president heeft besloten, met instemming van de minister van Economische Zaken en Klimaat, en na overleg met de drie viceminister-presidenten de genoemde staatssecretaris voor te dragen voor ontslag met onmiddellijke ingang."

Gelukkig laat ze geen lege stoel achter. In de verklaring laat Rutte weten dat Stef Blok, minister van Economische Zaken en Klimaat, al in de blokken staat om haar rol als staatssecretaris over te nemen.

Een trap na

In het interview in De Telegraaf liet Keijzer weten twijfels te hebben bij de coronapas. "Je ziet dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom die pas op de ene plek wel nodig is en op de andere plek niet", aldus Keijzer. Hierdoor ontstond er veel verbazing bij haar collega's, waaronder bij PvdA-kamerlid Kuiken. Kuiken ziet het dan ook 'als een trap na' voor alle ondernemers die vanaf vandaag de CoronaCheck moeten gebruiken.

Nieuws
  • NU.nl
  • Pro Shots / Koen Laureij