Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grapperhaus zwaait met vingertje: of controleren op QR-codes of sluiting

We staan aan de vooravond van de QR-maatschappij. En voor de cafés, kroegen en andere instellingen die nu al zeggen niet te zullen handhaven, heeft Ferd een boodschap: meedoen of sluiten.

Grapperhaus

In het debat over de toegangspassen die vanaf 25 september nodig zijn om een kroeg, café, bios of andere culturele instelling in te mogen, is het laatste woord nog niet gevoerd. Veel horecaondernemers zeggen bezoekers niet te zullen controleren. Sommigen uit principe. Anderen vinden het niet hun taak of weigeren extra kosten te maken voor personeel dat de gasten moet checken op zo'n toegangsbewijs.

Ruim vier op de tien (41%) horecaondernemers gaat ook vanaf morgen niet controleren of bezoekers hun QR'etje wel bij zich hebben, blijkt uit nieuw onderzoek van de Koninklijke Horeca Nederland. Meer dan 4 op de 10 dus.

Grapperhaus waarschuwt

En die geluiden hebben blijkbaar ook Ferd 'Bruiloft' Grapperhaus bereikt. De demissionair minister van Justitie en Veiligheid dreigt zaken te sluiten als ze niet controleren op de toegangspassen.

Het demissionair kabinet heeft inmiddels een slordige 45 miljoen euro op tafel gelegd voor gemeenten om particuliere beveiligers in te huren die bij ondernemers langsgaan om te handhaven.

Nieuws
  • AD
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl