Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie pakt in Eindhoven 9 terreurverdachten op die aan het trainen waren voor een aanslag

De politie in Eindhoven heeft donderdagochtend negen verdachten opgepakt. Volgens justitie was de groep bezig met de voorbereidingen van een terroristische aanslag en sympathiseren ze met het jihadistische gedachtengoed van IS.

aanslag

Foto ter illustratie

Om wat voor aanslag het precies gaat, is nog niet bekend, maar de groep wordt in ieder geval verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. De politie doet op dit moment onderzoek naar alle details.

Wel bekend is dat de groep bestaat uit negen jonge mannen, allen tussen 18 en 31 jaar. Acht van hen zijn in Nederland geboren - één komt uit Afghanistan - en allemaal zijn ze in het bezit van een Nederlands paspoort.

Inval

Op donderdagochtend om 05:00 viel de anti-terreureenheid van de politie meerdere woningen binnen. Daar zijn verder geen explosieven of wapens aangetroffen. Wel zijn er meerdere usb-sticks, laptops of andere gegevensdragers in beslag genomen. Deze zullen worden gecheckt op de aanwezigheid van bezwarend materiaal.

De recherche kwam de groep op het spoor nadat de AIVD ze had voorzien van informatie.

Naar verwachting wordt na het weekend gekeken of er voldoende redenen zijn om de verdachten langer achter slot en grendel te houden.

Nieuws
  • AD
  • Pro Shots/MaRicMedia