Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Handlanger T. gearresteerd op Curaçao

Afgelopen weekend heeft de politie een belangrijk contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao. Het gaat om de 49-jarige Gregory 'Greg' F.

Handlanger T. gearresteerd op Curaçao

Gregory F., die volgens De Telegraaf afwisselend in Nederland en Suriname woonde, wordt verdacht van internationale drugshandel. Hij zou daarbij nauw contact gehad hebben met Ridouan T. en andere verdachten van liquidatieproces Marengo. Tijdens dat proces zijn meerdere berichten tussen de verdachten en F. openbaar gemaakt, bijvoorbeeld over een grote wapenvondst in Nieuwegein. Toen dat in 2015 aan het licht kwam, bevestigde T. volgens justitie aan F. dat het in het nieuws te lezen was. "Ja staat overal sir. Grootste wapenvondst ooit, gelukkig niet alles."

Gregory F. werd ook op de hoogte gehouden van de moord op spyshopman Ronald Bakker. De berichten die T. daarover stuurde zijn ook toegevoegd aan het dossier van Marengo. Eerder dit jaar werd een ander belangrijk contact van T., de 37-jarige Gerel Palm, aangehouden in verband met die moord. Hij bevond zich tot 2017 net als Gregory F. in Suriname, waar hij in maart van dat jaar al werd gearresteerd. Hij wist kort daarna te ontsnappen, maar liep in Brazilië alsnog tegen de lamp.

Carneool

AD schrijft dat F. in 2010 in mindere mate betrokken was bij het onderzoek 'Carneool'. Dat betrof de moord op de 12-jarige Danny Gubbels, die overleed toen er schoten werden afgevuurd op de woonwagen van zijn ouders. De vader van Gubbels zou betrokken geweest zijn bij een conflict over een partij kwijtgeraakte cocaïne.

F. speelde mogelijk ook een kleine rol bij Ennetcom, het bedrijf van Danny M. Hij leverde voorheen 'onkraakbare' Blackberry's. M. werd kortgeleden veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor het leiding geven aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte.

Misdaad
  • ad.nl, crimesite.nl, telegraaf.nl
  • Pro Shots