Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Overvallers sloegen Zahavi's vrouw, knipten haar haar af en hielden kind onder schot

De overvallers die afgelopen moederdag het huis van PSV'er Eran Zahavi binnendrongen, hebben tijdens hun brute daad Zahavi's vrouw mishandeld en haar haar afgeknipt. Ook hield een van hen een jong kind onder schot, zo werd gister duidelijk tijdens een aflevering van Opsporing Verzocht.

Zahavi

Op zondag 9 mei verkleden twee mannen zich als postbezorgers en bellen aan bij het huis van Eran Zahavi in Amsterdam. Ze zijn uit op geld en waardevolle spullen. Sieraden, horloges, cash. De PSV-spits is op dat moment in Tilburg voor een wedstrijd tegen Willem II.

Op het moment dat de twee overvallers aanbellen, zijn Zahavi's vrouw en vier jonge kinderen thuis. Zij doet open en wordt direct naar binnen gedrukt. Wat volgt, is een brute overval waarvan de wonden tot op de dag van vandaag nog niet helemaal geheeld zijn. Dat werd gisteren pijnlijk duidelijk tijdens de aflevering van Opsporing Verzocht.

Kind onder schot

De overvallers binden tijdens hun bezoek Zahavi's vrouw vast en tapen haar mond dicht. Ze slaan haar en knippen zelfs haar haar af.

Op dat moment bevinden de kinderen zich een verdieping hoger. "Please, my kids are upstairs. Dont hurt my kids", zegt hun moeder nog. Tevergeefs. Een van de mannen loopt de trap op en houdt een kind onder schot.

Ook de kinderen worden vastgebonden, waarna zij moeten toekijken hoe hun moeder wordt bedreigd en mishandeld.

Uiteindelijk gaan de overvallers ervandoor met diverse persoonlijke eigendommen, garantiebewijzen, contant geld, drie Rolexen en meer.

Beelden getoond

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht zijn beelden en compositietekeningen getoond van de twee daders. Allemaal in de hoop dat de mannen zo spoedig mogelijk in hun kraag worden gevat.

Het gezin wordt op dit moment permanent beveiligd.

Misdaad
  • AD, Opsporing Verzocht
  • Pro Shots/Thomas Bakker