Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nabil B. krijgt geen geld voor samenwerking met justitie

Kroongetuige Nabil B. zou geen geld krijgen voor zijn deal met het Openbaar Ministerie. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken die door Volkskrant zijn ingezien. 

Nabil B. krijgt geen geld voor samenwerking met justitie

In gelekte berichten heeft Nabil B. laten weten dat hij Team Getuigen Bescherming (TGB) ‘tot de laatste cent wil uitzuigen’. Daarmee wekte de kroongetuige de suggestie dat hij betaald zou krijgen als deel van zijn deal met justitie. Tijdens het proces wezen de advocaten van verdachte Mohammed M. erop dat het illegaal is om een kroongetuige te betalen voor zijn verklaring. Uit de ingeziene stukken blijkt nu dat er überhaupt geen betaling heeft plaatsgevonden.

‘Vieze spelletjes’

In een ander gelekt bericht van B. was te lezen dat hij het OM wilde ‘terugneuken’. “OM speelt ook vieze spelletjes”, schrijft de kroongetuige als reden voor zijn wraakactie in een WhatsApp-bericht. “Zij willen Taghi. En doen er alles aan om dat via mij te doen. Had ze waar ik wou. Tot die server. Die heeft mij schaak gezet.”

De documenten die de Volkskrant heeft ingezien geven een beeld van de ‘vieze spelletjes’ waar B. in zijn gelekte WhatsApp-berichten over schrijft. Toen B. dreigde om uit het getuigenbeschermingsprogramma te stappen, zou TGB hebben gedreigd met ‘onaangename en onveilige maatregelen’, niet alleen tegen Nabil B., maar ook tegen zijn familie. Hij zou overgeplaatst kunnen worden naar een andere gevangenis, waar hij onder zijn eigen naam opgesloten zou worden. Privileges, zoals extra bezoeken van zijn gezin en Skype-verbinding met zijn familie zouden ook worden afgenomen.

Opvallend genoeg werd ook druk gezet op de advocaten van B. Zij zouden zich voortaan bij de hoofdingang van de gevangenis moeten melden voor bezoek, wat betekent dat ze extra gevaar zouden lopen.

Misdaad
  • crime-nieuws.nl, crimesite.nl
  • Pro Shots