Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee doden bij incident in Almelo - verdachte schiet met kruisboog op voorbijgangers

In het Overijsselse Almelo vond vanochtend een bizar incident plaats. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen en nog eens drie gewond geraakt.

Twee doden bij incident in Almelo - verdachte schiet met kruisboog op voorbijgangers

De politie werd vrijdagochtend opgeroepen voor een steekincident aan de M.th. Steynstraat in Almelo. Op de locatie bleek al snel dat er sprake was van een gevaarlijkere situatie dan alleen een steekpartij. Op een video van RTV Oost is te zien hoe een halfnaakte man op zijn balkon met een kruisboog rondloopt. De man zou ook op voorbijgangers geschoten hebben.

Onveilig

De politie plaatste al snel een bericht op Twitter met de mededeling dat de locatie aan de Steynstraat onveilig was en niet betreed kon worden. Uiteindelijk voelden ze zich genoodzaakt om schoten te lossen op de verdachte, die daarna gearresteerd kon worden.

Bij het incident zijn uiteindelijk twee mensen overleden. Drie anderen raakten gewond. In de confrontatie met de politie is de verdachte ook gewond geraakt. De politie kan nog niet aangeven waarvoor de man is aangehouden, maar maakte wel bekend dat het niet om een terroristisch motief gaat.

Nieuws
  • telegraaf.nl, GeenStijl
  • Pro Shots