doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-6147c3cbf028b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147c3cbf028b img{#fig-6147c3cbf028b img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-6147c3cbf028b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147c3cbf028b img{#fig-6147c3cbf028b img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Video: Hans Teeuwen gaat niet optreden zolang QR-beleid geldt

Sergio Vyent: ‘Snel een tweede tv aanschaffen, dat is mijn tip’

Of het nu gaat over praktische zaken als een ontbijtje op bed of over zoiets als ‘praten over je gevoelens’: van de liefde hebben wij geen kaas gegeten. Sergio Vyent (51) – bekend als gastheer van de kijkcijferhit First Dates – gelukkig wel. In zijn net verschenen boek De liefde volgens Sergio geeft hij tips over het meest complexe onderwerp ooit. Doe er uw voordeel mee!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147c3cbf0daa img{#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147c3cbf0daa img{#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147c3cbf0daa img{#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147c3cbf0daa img{#fig-6147c3cbf0daa img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Sergio Vyent

Je dacht: ik zie zoveel onhandigheid bij First Dates, ik schrijf er maar een boek over?

“Welnee, joh. Haha. Mijn boek heeft helemaal niets met onhandigheid te maken. Ook niet met First Dates trouwens. Behalve dan dat mensen mij door dat programma associëren met de liefde. Sommigen denken wel: wat doet die gozer daar eigenlijk, bij dat First Dates? Wat weet hij nou van de liefde? Nou, met dit boek wil ik laten zien wát er ik nou eigenlijk van weet. En wie ik nou eigenlijk ben. Ik ben Sergio Vyent. In mijn boek beschrijf ik hoe ik de liefde zie. Ik probeer zoveel mogelijk vormen van liefde aan te stippen: 25 om precies te zijn. Ik heb ze allemaal ervaren. Liefde voor je kind, liefde voor je werk, liefde voor muziek, liefde voor kunst. En natuurlijk: liefde voor je partner.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Je belooft in het boek tips te geven over de beste manieren om je relatie fijn en spannend te houden. Laten wij dat soort tips nou goed kunnen gebruiken. Kom maar door!

“Daar kan ik heel kort over zijn. Blijf in een relatie altijd zo dicht mogelijk bij jezelf, blijf aandacht geven aan elkaar, en blijf elkaar verrassen, zonder dat je er iets voor terug hoeft.”

O, God. We moeten er dus toch aan geloven: een bos rozen?

“Welnee, joh. Dat hoeft helemaal niet. Altijd maar een bos rozen geven, dat zou wel heel erg makkelijk zijn. Als jij als man daar niets mee hebt, moet je dat ook niet doen. Aan de andere kant: je moet wel aanvoelen waar de ander blij van wordt en hem of haar dat gunnen. Sommige vrouwen vinden het heel fijn om af en toe een mooie bos bloemen te krijgen. Zelf hou ik er ook van om mijn vrouw te verrassen. Als zij een lach op haar gezicht heeft, heb ik dat ook.”

En voor vrouwen die elke dinsdagen woensdagavond de tv snel op een andere zender zetten voordat de Champions League begint, heb je daar ook een tip voor?

“Jazeker. Snel een tweede tv aanschaffen. Dát is mijn tip, haha. En ik meen het nog ook, hè? Geef elkaar de ruimte, joh. Des te fijner zijn de momenten dat je weer iets samen doet.”

Dus als we weer eens het verzoek krijgen of we de vaatwasser willen leegruimen, kunnen we dat naast ons neerleggen door te zeggen dat we ruimte voor onszelf nodig hebben?

“Ook over het uitruimen van de vaatwasser kun je afspraken maken, ja. Dat je de vaat niet doet, maar wel iets anders. De vuilnis buiten zetten, bijvoorbeeld. Ik noem maar wat. Maar even serieus: hoelang kan het duren, de vaatwasser leegruimen? Zet een muziekje op en doe het gewoon. Je kunt niet op de bank gaan liggen en haar alles laten doen. Dan heb je een groter probleem.”

Mannen en vrouwen spreken toch gewoon een heel andere taal?

“Klopt. Neem die vaatwasser weer. Stel: hij is stuk en de vrouw stoort zich eraan dat hij ondanks haar herhaaldelijke verzoeken niet wordt gerepareerd. Als ze daarover het gesprek aangaat, denkt een man al snel: als ik hem repareer, is alles weer oké.”

Is dat niet zo dan?

“Nee. Het gaat haar helemaal niet om die vaatwasser. Vrouwen willen dat er naar hen geluisterd wordt. Vrouwen willen dat je iets doet met haar opmerkingen. Vrouwen willen erover praten.”

Willen vrouwen niet gewoon liefde en mannen seks?

“Nee. Ook mannen willen liefde. Ook mannen hunkeren naar aandacht. Daar ben ik heilig van overtuigd. Een man vindt het hartstikke fijn als er een vrouw naast hem op de bank zit. Of boven natuurlijk, als ze die tweede tv heeft gekocht.”

De liefde volgens Sergio van uitgever Boekerij ligt vanaf deze week in de winkel en kost 20 euro.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws