Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuw seizoen docuserie over topcoach Ronald Koeman

Ronald Koeman is een held. De Nederlandse topcoach is op een moeilijk moment aan de slag gegaan bij Barcelona, maar lijkt daar inmiddels het vertrouwen te hebben van de fans, het bestuur en de spelers. Toch kende zijn eerste seizoen in Spanje ook diepe dalen en grote onzekerheden.

Força Koeman

Videoland timmert behoorlijk aan de weg de laatste tijd. Zo produceert het platform inmiddels zelf een aantal series, de zogenaamde Originals, met als meest opvallende titel misschien wel 'Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever'. En ze hebben weer wat. Dit keer geen knokkende voetbalsupporters tussen de bomen, maar een inkijkje in het trainersbestaan van Ronald Koeman: 'Força Koeman II: Een emotionele achtbaan vol euforie, verdriet en onzekerheid'.

Messi weg, Griezmann de deur uit, De Jong gestrikt, Depay binnengehengeld. Het voetbalseizoen ’21/22 is net begonnen en Ronald Koeman is nog steeds trainer van FC Barcelona. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Afgelopen jaar werd weliswaar gekenmerkt door sportieve successen, maar kende daarnaast diepe dalen en grote onzekerheden. Prima voer voor een serietje.

Mooi inkijkje

Waar deel I van de serie vooral ging over de eerste seizoenshelft, ligt de focus in Força Koeman II logischerwijs op de ontknoping van het seizoen. In drie afleveringen zie je niet alleen hoe Barça de beker wint, maar ook hoe het hele zooitje als een kaartenhuis in elkaar stort. Koeman vreest voor z'n baan en clasht met de nieuwe president Laporta. Wat volgt, is een tijd vol onzekerheid. Zowel voor Koeman zelf, als voor zijn vrouw Bartina en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen.

Wat de serie vooral een eigen smoel geeft, is de persoonlijke invalshoek. De ontknoping van het seizoen wordt namelijk gevolgd vanuit het perspectief van Ronald Koeman en zijn familie.

'Força Koeman II' is vanaf vrijdag 10 september te zien bij Videoland.

© Videoland
Misschien ook voor jou:
Theater vult zaal tot het randje voor Theo Maassen: ‘Lange neus naar coronaregels’
Entertainment
  • Videoland