Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hugo de Jonge verwacht niet dat CDA’ers overstappen naar Omtzigt

Die hele affaire met Pieter Omtzigt is volgens Hugo de Jonge zo erg nog niet. Volgens de CDA-politicus blijft het gros van zijn partijgenoten gewoon in het eigen nest. “CDA’ers blijven CDA’ers”, sprak hij daarover.

Hugo de Jonge verwacht niet dat CDA’ers overstappen naar Omtzigt

Pieter Omtzigt kondigde eerder deze week in Tubantia zijn comeback in de Tweede Kamer aan. De politicus die vanwege burn-outklachten een tijd lang niet aanwezig is geweest, keert echter niet terug als CDA’er, maar met zijn eigen ‘Groep Omtzigt’. "Ik heb nog steeds de idealen waarvoor ik gekozen ben", vertelde Omtzigt in het interview. "En daarmee kan ik, helaas, niet anders dan alleen verdergaan."

De kans bestaat natuurlijk dat de vertrokken politicus er niet helmaal alleen voor staat en een aantal oud-partijgenoten met zich meeneemt. Volgens Hugo de Jonge is het gras echter niet veel groener aan de Omtzigtkant. De demissionair minister vertelde vrijdag dat hij verwacht dat veel CDA’ers gewoon bij hun partij blijven. Ze zouden nu behoefte hebben aan ‘eenheid en inhoud’ en ‘het nare hoofdstuk’ achter zich willen laten. Of hij gelijk krijgt, moet uit het aankomende partijcongres blijken. Dat vindt aankomende zaterdag plaats.

In de peilingen ziet het er in ieder geval slecht uit. Het CDA, dat met vijftien zetels uit de verkiezingen kwam, zou meer dan de helft van hun plekken in de Kamer kwijt kunnen raken. In de laatste prognose op peil.nl staat de partij van Wopke Hoekstra op 7 zetels.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • Pro Shots