Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Louis van Gaal geeft zichzelf royaal schouderklopje: ‘Wel veertig chaps gekregen’

Louis van Gaal is na de gewonnen wedstrijd tegen Turkije weer helemaal zichzelf. Trots, eigendunk, verkeerde Engelse uitspraken: we kregen het allemaal.

Louis van Gaal geeft zichzelf royaal schouderklopje: ‘Wel veertig chaps gekregen’

Louis van Gaal heeft gewonnen. Dik gewonnen. En dat kreeg hij te horen ook. Aan het eind van de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Turkije schalde de naam van de bondscoach door het stadion. Van Gaal durfde achteraf wel te zeggen dat de positieve feedback van het publiek goed voelde, maar daar bleef het niet bij.

Er wachtte namelijk ook een verrassing op de bondscoach toen hij zijn telefoon opende. “En hoewel niet veel mensen mijn telefoonnummer hebben, heb ik ook wel veertig, vijftig chaps of hoe heten die dingen ook al weer, gekregen”, vertelde de bondscoach die de woorden chats en apps met zijn steenkolenengels meesterlijk wist te combineren.

Vermoeiend

Hoewel de stemming na de gewonnen wedstrijd tegen de Turken goed is, geeft Louis wel aan dat het toch een zware periode voor hem is geweest. “Het was heel vermoeiend”, sprak de bondscoach achteraf.

Voorlopig volgt er gelukkig even pauze voor de coach en zijn elftal. Op 8 oktober speelt Oranje zijn eerstvolgende wedstrijd voor de WK-kwalificatie, uit tegen Letland.

Sport
  • Pro Shots