Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vijf spelers Oranje Onder-19 naar huis vanwege vrouwen op hotelkamer

Gisteravond ontbraken er vijf namen bij Oranje Onder-19 bij een oefeninterland tegen Italië Onder-19. Inmiddels is duidelijk geworden wat de reden is van hun afwezigheid. De spelers hadden bezoek van een aantal dames, en dat is natuurlijk tegen de coronaregels.

Vijf spelers Oranje Onder-19 naar huis na vrouwelijk bezoek op hotelkamer

De vijf voetballers zouden door Bondscoach Bert Konterman naar huis zijn gestuurd. Het gaat om Mimeirhel Benita (Feyenoord)., Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (allen Ajax) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain). Benita en Martha zouden de vrouwen op bezoek hebben gehad, waarna de rest van de kereltjes even kwam buurten.

"Ze hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs", meldde een woordvoerder van de KNVB. "Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan, worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen. Er wordt een zogenoemde 'voetbalbubbel' gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren.”

Of het ongeval verder nog consequenties heeft voor de spelers, moet nog blijken. Voorlopig blijven ze in ieder geval thuis. In november begint Oranje Onder-19 aan de EK-kwalificatie.

Sport
  • Pro Shots