Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kabinet denkt na over invoering coronatoegangsbewijs horeca, terras en bioscoop

Een toegangsbewijs voor grote festivals en evenementen om aan te tonen dat je 'coronavrij' bent, is al langer onderwerp van gesprek. En zeker niet onomstreden. Het kabinet denkt er echter aan om nog een paar stappen verder te gaan.

toegangsbewijs

Vandaag werd namelijk duidelijk dat er wordt nagedacht over een coronatoegangsbewijs in de horeca en bij andere uitgaansgelegenheden en voorstellingen. Avondje kroeg, bijvoorbeeld. Of een terras of bioscoop bezoeken.

Het argument dat demissionair minister Hugo de Jonge hiervoor aandraagt, is het aantal ongevaccineerde Nederlanders. Dat zijn er op dit moment 1,8 miljoen. "Als dit aantal niet omlaag gaat, moeten we de toegangsbewijzen breed toepassen", aldus De Jonge. "De rek is eruit. Dat mogen we de zorg niet aandoen. Maar de rek is ook uit de samenleving voor nog extra strenge coronamaatregelen."

Nieuwe wet

Deze zogenaamde 'coronapas' zou dan ingevoerd worden op 25 september. Het kabinet is op dit moment bezig met een wet die dit mogelijk maakt. Eenmaal ingevoerd kan de pas ingezet worden "voor de horeca, bij evenementen (waaronder festivals), voor publiek bij professionele sportwedstrijden en voor vertoning van kunst en cultuur", aldus De Jonge.

Ook in andere landen wordt gewerkt aan zo'n toegangsbewijs, maar niet zonder weerstand. Het middel wordt door velen vooral gezien als dwang. Een middel zodat mensen zich koste wat kost laten vaccineren.

Op 14 september maakt het demissionair kabinet de balans op worden er knopen doorgehakt.

Nieuws
  • NOS
  • www.brunopress.nl