Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pentagon: ‘Droneaanval heeft twee kopstukken ISIS-K gedood’ 

Afgelopen donderdag beloofde de Amerikaanse president Joe Biden al dat de terreurgroep ISIS-K zou boeten voor de aanslag op het vliegveld van Kabul. 

ISIS-K

Vanochtend heeft een droneaanval van de Verenigde Staten twee kopstukken van de ISIS-K gedood. Dit maakte het Pentagon bekend. Een derde van de terreurorganisatie zou gewond zijn geraakt in de provincie Nangarhar tijdens de aanval. Het Amerikaanse ministerie van Defensie meldde hierbij niet of de twee leden van de ISIS-K direct betrokken waren bij de aanslag op de luchthaven van Kabul.

“Ik kan bevestigen, nu er meer informatie is binnengekomen, dat twee high-profile ISIS-doelwitten zijn gedood en een gewoond is geraakt. En er zijn geen burgerslachtoffers bekend”, liet generaal-majoor Hank Taylor, adjunct-directeur van de Joint Regional Operations zaterdag weten tijdens een persconferentie.

De droneaanval werd uitgevoerd onder het mom van terrorismebestrijding. Dit vond plaats nadat 13 Amerikaanse militairen om het leven kwamen nadat een extremist zichzelf opblies bij de toegangspoort van het vliegveld van Kabul. Daarbij kwamen ook veel Afghanen om het leven. In totaal vielen volgens The New York Times tot zeker 170 slachtoffers.

Een talibanstrijder op de plek van de explosie bij de luchthaven van Kabul.

Wraak

Afgelopen donderdag liet president Joe Biden al weten dat de terreurgroep ISIS-K niet ongestraft zou blijven voor diens daad. “Wij zullen jullie niet vergeven, wij zullen jullie niet vergeten, wij zullen jullie laten betalen.”

Nieuws
  • CNN Politics, RTL Nieuws
  • Pro Shots