Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

18-jarige Mees T. verdacht van nog meer ernstige feiten in Mallorca-zaak

Mees T. werd op 13 augustus opgepakt als derde hoofdverdachte in de Mallorca-zaak. Inmiddels is duidelijk geworden dat de 18-jarige Hilversummer van nog meer ernstige feiten wordt verdacht dan in eerste instantie het geval was.

Mallorca

Zo'n twee weken geleden werd Mees T. ingerekend als derde verdachte in de beruchte 'kopschopzaak'. Half juli is de 27-jarige Carlo Heuvelman op Mallorca na een vechtpartij om het leven gekomen en het OM ziet T. als een van de hoofdverdachten. De verdenkingen tegen de jonge Hilversummer bedroegen dan ook 'het medeplegen van doodslag', 'poging tot doodslag' en 'openlijke geweldpleging'. Maar daar blijft het niet bij, zo werd gisteravond duidelijk.

Meer zware verdenkingen

Naast betrokkenheid bij het dodelijk geweld tegen Carlo Heuvelman wordt Mees T. nu namelijk van van nog twee keer poging tot doodslag en twee keer openlijk geweld verdacht. Dat is duidelijk meer dan het OM naar buiten bracht direct na zijn arrestatie. Justitie beschikt inmiddels over flink wat camerabeelden en maar liefst dertig getuigeverklaringen. De verdenkingen zijn gebaseerd op dat bewijsmateriaal. Het voorarrest van T. is verlengd met 3 maanden; de langst mogelijke termijn.

Andere verdachten

Eerder werden ook de voorarresten van de andere twee hoofdverdachten - de 19-jarige Sanil B. en de 18-jarige Hein B - verlengd. Eveneens met de maximale termijn van 90 dagen.

Met de arrestatie van twee 18-jarige Hilversummers van afgelopen dinsdag, zitten er nu in totaal vijf verdachten vast wegens betrokkenheid bij de geweldsincidenten op Mallorca. De twee jongens die deze week werden opgepakt worden door het OM verdacht van poging tot doodslag en openlijk geweld in een horecagelegenheid. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld op de boulevard, het tweede gevecht op de avond.

Twee incidenten

Voor de duidelijkheid: volgens het OM is er sprake van twee losse geweldsincidenten op dezelfde avond. Het eerste incident vond plaats in de buurt van een horecagelegenheid in El Arenal. Later viel de groep verdachten op de boulevard bij het strand de 27-jarige Carlo Heuvelman en zijn vrienden aan. Van beide incidenten zijn camerabeelden beschikbaar. En nogmaals: dertig personen hebben inmiddels een getuigenverklaring afgelegd. Negen van hen hebben zelf ook aangifte gedaan tegen de groep.

Bij het tweede raakte de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen zwaargewond. Hij liep ernstig hersenletsel op en kwam op de intensive care terecht. Daar is hij later overleden. Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer meerdere keren tegen zijn hoofd werd geschopt terwijl hij op de grond lag.

Nieuws
  • AD
  • Pro Shots