Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Modder aan de muur van de Tweede Kamer kostte 200.000 euro

Onze politici krijgen een nieuw hok. De plenaire zaal verhuist naar het voormalig ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar komt ook nieuwe ‘kunst’ bij kijken, met een aardig prijskaartje.

Modder aan de muur van de Tweede Kamer kostte 200.000 euro

De vaste verblijfplaats van het kabinet gaat op de schop. Een verbouwing bij de overheid kost uiteraard een stevig zakcentje - 161 miljoen euro in dit geval - en vanwege een regeltje bij het Rijksvastgoedbedrijf moet 0,5% daarvan (en nog eens 120.000 euro) in kunst gestoken worden. Dat komt neer op bijna een miljoen euro, dus er moest een flinke stapel kunstenaars gezocht worden om heel wat moois aan de muur te hangen.

Voor het versieren van de muur hebben onze politici de Zeeuwse kunstenaar Jos de Putter opgegraven, die op zijn beurt weer een hoop stenen en modder opgegraven heeft. Daar plakt hij een mooi verhaal aan vast over de mens en de planeet en fysieke arbeid en voilà: kunst. De rekening? Twee ton.

Dan hebben wij toch wel een beetje het gevoel dat hier een goedkopere optie over het hoofd wordt gezien. Immers, er wordt vaak genoeg met modder gegooid in de Tweede Kamer. Wij zeggen: plak dat gewoon aan die muur!

Bizar
  • GeenStijl
  • Unsplash