Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kermis Almere ontruimd na vechtpartijen jongeren

'Tuig van de richel bestormde het terrein en gooide hekken om'

politie

Jongeren hebben gisteravond de kermis in Almere bestormd, waarna het jaarlijks volksfeest ontruimd moest worden.

Onrust

Een groep jongelui zorgde gisteren voor onrust op de kermis in Almere. Er ontstonden opstootjes en vechtpartijen. De politie moest eraan te pas komen, en sloot de kermis een uur eerder dan normaal.

De kermis vindt vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus plaatst op een afgesloten terrein. Er is ruimte voor maximaal 900 bezoekers. Vol is vol, want bij 900 mensen moet de rest achter hekken wachten. Wie een rondje in de botsauto's wilde maken, moest gisteravond zo'n anderhalf uur wachten. Veel jongeren verloren hun geduld.

Politie

"Toen gingen mensen via de achterkant over de hekken klimmen; de hekken bestormen", vertelt kermismedewerker Jerry Weulink aan Omroep Flevoland. "Ik heb het nooit zo gek als dit meegemaakt."

De kermismedewerker vond de politie-aanpak opmerkelijk. "We hebben maar één politieauto gezien en er zijn maar zes bewakingsmensen voor het hele terrein". Het is nog onduidelijk of de politie de rest van dit weekend extra maatregelen gaat nemen bij het kermisterrein. Er zijn voor zover bekend nog geen gewonden gevallen, of arrestaties verleend. Op de beelden hieronder is te zien hoe mensen door de hekken breken.

"Tuig van de richel bestormde het terrein en gooide hekken om", schrijft een Kermisganger op Twitter.

Nieuws
  • NOS
  • Brunopress, Twitter