Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie kreeg tip over achtervolging Peter R. de Vries

Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel zou de politie een week voor de moord op Peter R. de Vries een melding hebben gekregen dat de misdaadverslaggever door een verdacht persoon werd achtervolgd.

Politie kreeg tip over achtervolging Peter R. de Vries

Een week voor de aanslag op Peter R. de Vries kwam er bij de beveiliging van RTL Boulevard en bij de politie een melding binnen dat de misdaadverslaggever achtervolgd werd door een verdacht persoon. De man stond een sigaret te roken in de parkeergarage waar De Vries zijn auto normaal gesproken parkeerde voor uitzendingen van RTL Boulevard. Hij hield de misdaadverslaggever nauwlettend in de gaten, totdat die uit de garage vertrok. Kort daarna liep de man zelf ook weg.

De melding werd gemaakt door een medewerker van de parkeergarage, die vanuit zijn kantoor kon zien hoe De Vries in de gaten werd gehouden. Na de aanslag op Peter herkende hij de verdachte man als de Poolse Kamil E., die later gearresteerd werd voor betrokkenheid bij de aanslag op De Vries. E. zou de bestuurder zijn geweest van de auto waarmee hij en schutter Delano G. op de vlucht sloegen.

Beveiliging

Het is onduidelijk of er na de melding maatregelen getroffen zijn om de beveiliging rond De Vries aan te scherpen, meldt Der Spiegel. De misdaadverslaggever zou zelf wel op de hoogte geweest zijn van de melding over de verdachte man, maar wilde liever geen permanente beveiliging. De politie wil niets over kwijt over de beveiliging van De Vries, maar een woordvoerder gaf wel aan dat daar ook naar wordt gekeken bij het onderzoek naar de dood van de misdaadverslaggever.

Misdaad
  • BrunoPress