Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen warm welkom voor Mark Rutte in Groningen: 'Oprutte! Weg met dit kutkabinet!'

Mark Rutte is vandaag richting het Noorden afgereisd. De demissionair minister-president is daar om te praten over de aardbevingen en dan met name over het herstel van de bevingsschade. Maar dat niet iedereen zat te wachten op Rutte, bleek wel tijdens zijn aankomst.

Rutte

Eerder dit jaar bracht Rutte ook al een bezoek aan Groningen in verband met de het geschok en getril in de Groninger bodem. Dat was in april. De hoogste tijd dus voor de demissionair premier om weer eens de provincie in te duiken, moet hij hebben gedacht. Dit keer om te spreken over urgente gevallen en gedupeerden die tussen wal en schip vallen. Onder andere met de Commissie Bijzondere Situaties.

'Oprutte!'

Dat houdt in dat Rutte vanuit Den Haag richting Loppersum is afgereisd, een van de dorpen midden in het aardbevingsgebied. Maar dat niet iedereen op zijn komst zat te wachten, werd al snel duidelijk. "Oprutte!" schreeuwt iemand. Even daarna klinkt het: "Weg met dit kutkabinet!", waarop Rutte al lopend reageert met: "Dat is al gebeurd. De verkiezingen zijn geweest."

Of het welkomstcomité schreeuwde vanwege de aardbevingen, is niet helemaal duidelijk. Vooral omdat er ook "Weg met de anderhalve meter!" geroepen werd. Zeker is in ieder geval dat niet iedereen in Loppersum zat te wachten op Mark Rutte.

Beelden te zien bij Dagblad van het Noorden.

Misschien ook voor jou:
Johan Derksen: 'De harde kern van Feyenoord, dat zijn de ergste in Nederland'
Nieuws
  • DvhN
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl