Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarschijnlijk verkeerd persoon ontvoerd in Cruquius

De 56-jarige Hoofddorper die afgelopen donderdagavond in Cruquius werd ontvoerd, was waarschijnlijk niet het beoogde slachtoffer. Volgens de politie zagen de ontvoerders hem mogelijk aan voor een ander.

Waarschijnlijk verkeerd persoon ontvoerd in Cruquius

Vorige week donderdag, omstreeks 18.00, werd een 56-jarige man uit Hoofddorp in Cruquius uit zijn auto geplukt en een rode Mercedesbus ingetrokken. De ontvoerders namen hem mee in de richting van de N201. Waar ze het slachtoffer daarna heengebracht hebben is op dit moment nog onbekend.

De politie startte een zoekactie, waarbij zes mannen in Gouda werden aangehouden. Het gaat om een 22-jarige en een 30-jarige man uit Rotterdam, een man van 30 jaar die geen woonadres heeft, een 31-jarige uit Zwijndrecht en een man van 33 uit Dordrecht. Volgens NH Nieuws zitten de verdachten allemaal nog steeds vast. Bij de aanhouding werd de gekidnapte Hoofddorper nergens aangetroffen.

Crimineel verleden

Uit onderzoek van de politie is niet gebleken dat de man zich ooit schuldig heeft gemaakt aan criminele activiteiten. "Het is op dit moment dan ook niet duidelijk wat het motief is van de ontvoering”, meldde een woordvoerder. “Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de daders zich vergist hebben in de persoon die ze hebben ontvoerd.”

Om te zorgen dat de man snel in veiligheid kan worden gebracht, heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor een tip die leidt tot een oplossing voor de zaak.

Nieuws
  • NOS, NH Nieuws
  • Pro Shots