Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wesley Sneijder en Johan Derksen in verhitte discussie over coronavaccin

Johan Derksen en Wesley Sneijder belandden gisteravond tijdens de uitzending van De Oranjezomer in een felle discussie over het coronavaccin. Derksen stelde dat vaccinweigeraars mafkezen zijn, waarop Sneijder reageert dat hij dan ook een mafkees is.

Wesley Sneijder

Derksen gaf in De Oranjezomer aan dat hij een prikplicht onontkoombaar vindt. “Want anders is in dit land niet meer te leven”, stelt de voetbalanalist. “En al die gekken die geen prikje willen, die mogen nergens meer naar binnen."

“Als je vroeger op vakantie ging naar bepaalde landen, dan moest je een injectie hebben, anders kwam je daar ook niet binnen”, vervolgt Derksen. “Daar heb ik nog nooit principiële mensen over gehoord: ‘Daar gaan we niet heen, want dan moeten we eerst een prikje halen.’ (...). Maar nu zijn er zoveel van die mafkezen die verdrinken in hun eigen principes.”

Reactie Sneijder

Als presentatrice Hélène Hendriks vervolgens vraagt of Sneijder zich heeft laten vaccineren, reageert de voormalig voetballer als volgt: “Ik ben waarschijnlijk een van die mafkezen. Ik heb hem niet”, zegt Sneijder. “Maar ik ben wel getest. Ik heb corona gehad, vorig jaar. Ik heb er gelukkig weinig last van gehad, maar ik heb hem bewust niet genomen."

Hendriks stelt Sneijder vervolgens de vraag waarom hij zich niet heeft laten vaccineren. “Waarom wel?”, antwoordt de voormalig voetballer. “Omdat je je omgeving in gevaar brengt”, laat Derksen weten. Waarop Sneijder in de verdediging schiet: “Dat is helemaal niet waar, Johan.”

“Ik ken mensen die gevaccineerd zijn en nog steeds corona hebben gekregen, en nog steeds mensen besmetten met corona. Als jij gewoon een PCR-test doet, die ik moet doen als ik nu ga reizen, weet ik zeker dat ik geen corona heb. Maar ik kan wel naast iemand in het vliegtuig zitten die gevaccineerd is, die het wél heeft”, stelt Sneijder.

Morele verplichting

“Dat weet ik wel”, beaamt Derksen “maar ik vind het een soort morele verplichting, zoals de situatie in de hele wereld is, dat je alle risico’s zoveel mogelijk vermijdt en gewoon even die prikjes gaat halen.”

Sneijder liet eerder weten dat hij de prik wel zal nemen als hij niet meer kan reizen zonder vaccin: “Dan zal ik wel moeten”, stelt hij. “Maar ik heb in mijn hele leven nog nooit een griepprik genomen. Ik heb er gewoon geen last van gehad”, deelt hij later in het gesprek.

Misschien ook voor jou:
Wesley Sneijder wil Yolanthe terug: ‘Zal er hard voor moeten knokken’
Nieuws
  • AD, Metro Nieuws
  • BrunoPress
  • YouTube