Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad overleden na schietpartij in Amsterdam

Jergé Hoefdraad is vandaag overleden aan zijn verwondingen. De 35-jarige ex-profvoetballer werd zondagochtend neergeschoten in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost.

schietpartij

Het incident vond plaats tijdens een feest in een bedrijfspand op de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Hoefdraad werd ter plekke, op de eerste etage van het bedrijfspand, gereanimeerd. Ook de brandweer rukte uit om het slachtoffer uit het pand te halen. Daarna is de 35-jarige met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdag is overleden aan zijn zware verwondingen.

Volgens omstanders zou er een ruzie uitgebroken zijn tussen een aantal feestgangers. Hoefdraad zou geprobeerd hebben om de problemen op te lossen en een vechtpartij te voorkomen. Eén van de betrokken mannen trok daarna een pistool en schoot op de oud-profvoetballer.

De politie heeft inmiddels een 34-jarige verdachte ingerekend. Dat gebeurde gisteravond in België, naar aanleiding van getuigenverklaringen en een samenwerking met de Belgische autoriteiten. De politie is nu in afwachting van zijn overlevering.

Foute melding

Maandag werd er door de politie al een melding gedaan over de dood van Hoefdraad. Dat bleek echter een fout, waarop de politie excuses maakte richting de familie van het slachtoffer. Dinsdag overleed Jergé Hoefdraad alsnog aan zijn verwondingen.

Ajax

De 35-jarige voetballer speelde in de jeugd van Ajax, waarna hij zijn profdebuut maakte bij RKC Waalwijk. Later kwam Hoefdraad onder andere uit voor Almere City, SC Cambuur en Telstar. Na een korte pauze zou hij volgend seizoen bij de Volewijckers gaan spelen.

Misschien ook voor jou:
Vijfde schietincident in Rotterdam in acht dagen tijd
Nieuws
  • Politie.nl, HvN, Telegraaf
  • Pro Shots