Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meer dan de helft van de bevolking vindt Nederland een ‘kutland’

Johan Derksen zei het een tijdje geleden al en blijkbaar is het gros van Nederland het met hem eens. Het staat er niet al te best voor met Nederland.

Meer dan de helft van de bevolking vindt Nederland een ‘kutland’

Althans, dat meent het overgrote deel van een Hart van Nederland-panel. Aan hen werd gevraagd of ze Nederland net als Johan Derksen een verschrikkelijke kutzooi vinden of het net als onze Premier juist als ‘hartstikke gaaf’ zouden bestempelen. Inmiddels zijn de resultaten hier, en het is niet fris. Van de 1446 vindt 30% het hier prima te doen, maar in de andere 70% van de gevallen is men het met Johan Derksen eens: kutland.

Bedreiging

De ontevredenheid van de voetbalanalist komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het komt voort uit een kwestie over zijn persoonlijke veiligheid. "Ik heb te maken met een bedreigingszaakje, ten opzichte van mij", onthulde Derksen aan tafel bij De Oranjezomer. De analist vertelde dat hem dat telefonisch werd medegedeeld door de officier van justitie. "Vervolgens krijg je dan te horen: 'maar dat is werkgelieerd en wij hebben de mankracht niet en het budget niet om jou te beveiligen’."

Dat laatste schoot bij Derksen in het verkeerde keelgat. "Als er zeven rijkeluiszoontjes een jongen doodschoppen in Spanje en hun namen worden genoemd op social media, dan is er wel mankracht en geld om die klootzakken te beschermen”, protesteerde hij. "Wat een kutland zitten we in, dat is toch verschrikkelijk.”

Misdaad

De problemen van Derksen resoneren bij de rest van de kutland-stemmers. Van alle redenen die men koos om Nederland zo te bestempelen stak ‘criminaliteit en veiligheid’ met kop en schouder boven de rest uit. Om het maar even in perspectief te zetten: corona kreeg slechts 13% van de stemmen, en corona is toch al behoorlijk kut.

Nieuws
  • Hart van Nederland,
  • iStock