Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Evert ten Napel stopt als commentator

Na een lang uitgerekte carrière als voetbalcommentator gooit Evert ten Napel dit jaar op zijn 77ste de handdoek in de ring. 

Evert ten Napel stopt als commentator

Goeie genade, komende zaterdag zit Evert ten Napel voor het laatst als commentator achter de microfoon. De strijd van Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal markeert het einde van de carrière van de Drentse commentator. “Je moet een keer stoppen, en dan is de Johan Cruijff Schaal geen verkeerd podium voor een laatste kunstje”, besluit de 77-jarige in een afscheidsgesprek, waarbij hij aangeeft veel vertrouwen te hebben in zijn opvolgers: “Ik geef met veel plezier het stokje door.”

In 2009 gaf Ten Napel al aan dat hij een einde zou maken aan zijn werk, maar na een paar keer voor NOS achter de microfoon te zijn gekropen, begon het toch weer te kriebelen bij de gepensioneerde commentator. In 2012 maakte hij daarom de overstap naar Eredivisie Live, waar hij ook na de overname door FOX Sports en later ESPN onder contract bleef staan.

Björn Kuipers

Ten Napel is niet de enige die een punt achter zijn carrière zet na Ajax-PSV. Ook scheidsrechter Björn Kuipers heeft aangekondigd dat die wedstrijd zijn laatste zal zijn. "Ik kwam daar tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt, vertelde de Twentenaar. “Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen.”

Sport
  • Pro Shots