Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer schietpartij Amsterdam Zuidoost is ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad

De man die zondagochtend neergeschoten werd in een bedrijfspand in Amsterdam blijkt de 35-jarige oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad te zijn.

schietpartij

Hoewel de politie nog geen informatie kwijt wil over het slachtoffer van de schietpartij die gisterochtend plaatsvond in Amsterdam, bevestigen verschillende bronnen bij De Telegraaf dat het inderdaad om Jergé Hoefdraad gaat. De 35-jarige voetballer speelde in de jeugd van Ajax, waarna hij zijn profdebuut maakte bij RKC Waalwijk. Later kwam Hoefdraad onder andere uit voor Almere City, SC Cambuur en Telstar. Na een korte pauze zou hij volgend seizoen bij de Volewijckers gaan spelen.

Schietpartij

Op zondagochtend raakte de 35-jarige zwaargewond na een schietpartij in Amsterdam. Het incident vond plaats tijdens een feest in een bedrijfspand op de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Hoefdraad werd ter plekke, op de eerste etage van het bedrijfspand, gereanimeerd. Ook de brandweer rukte uit om het slachtoffer uit het pand te halen. Daarna is de 35-jarige met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij momenteel in kritieke toestand verkeert.

Volgens omstanders zou er een ruzie uitgebroken zijn tussen een aantal feestgangers. Hoefdraad zou geprobeerd hebben om de problemen op te lossen en een vechtpartij te voorkomen. Eén van de betrokken mannen trok daarna een pistool en schoot op de oud-profvoetballer.

Van een dader ontbreekt momenteel nog elk spoor. De recherche is aan een uitgebreid onderzoek begonnen en roept getuigen op om contact met hen op te nemen als ze iets hebben gezien of beeldmateriaal hebben.

Nieuws
  • Politie.nl, Hart van Nederland, telegraaf.nl
  • Pro Shots