Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

ANWB vreest ‘ergste Zwarte Zaterdag ooit’

Komend weekend zit heel vakantievierend Nederland klem in de metalen rups, want volgens de ANWB wordt het ‘knetterdruk’ op de Europese wegen.

ANWB vreest ‘ergste Zwarte Zaterdag ooit’

Corona mag vakantiereizen dan wat moeilijker gemaakt hebben, maar dat betekent niet dat we er meteen mee stoppen. In tegendeel, de afgelopen tijd heeft iedereen z’n zonnebrand en zwemkleding weer ingepakt en het godganse land staat blijkbaar te popelen om in de auto naar Frankrijk te stappen. Helaas komt de ANWB de pret drukken met een nogal duistere voorspelling voor de verkeerssituatie van het komende weekend. Het wordt namelijk janken met de pet op.

De laatste weken was het elke zaterdag al raak, met pak heem beet 1000 kilometer file verspreid over Frankrijk. Voeg daar ook nog eens al het verkeer uit Parijs aan toe, waar men vanaf morgen vakantie heeft en tel uit je winst. Volgens de ANWB wordt het 'de ergste Zwarte Zaterdag ooit'. In Duitsland en Oostenrijk is het al net zo erg en in Zwitserland staat er nu al een file voor de Gotthardtunnel, waar men in de nacht van vrijdag op zaterdag moet wachten.

File vermijden

De ANWB biedt nog wel advies voor de dappere zielen die morgen in de auto stappen. De verstandige chauffeurs gaan volgens hen pas later op de dag achter het stuur zitten. "Als je om 4 uur 's nachts in de auto stapt, rij je zo het probleem in. De grootste drukte zit rond het middaguur, dus je kunt beter wat later vertrekken.”

We wensen u in ieder geval een goede reis en veel succes op de snelweg!

Nieuws
  • rtlnieuws.nl
  • Pro Shorts