Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie rolt 'grootste crystal methlab ooit in Nederland aangetroffen' op

Afgelopen nacht trof de politie een gigantisch crystal methlab aan in het Limburgse Nederweert. Sterker, volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat het om 'de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen'.

Crystal methlab

De politie kwam de het laboratorium op het spoor door versleutelde chatberichten te kraken. Na het ontcijferen van de berichten gingen ze even koekeloeren aan de Hoogbosweg in Nederweert en ja hoor, dikke drugsfabriek. Het lab bestond uit twee loodsen die met elkaar in verbinding stonden.

In het lab zelf was op het moment van de actie niemand aanwezig, maar in de bijbehorende woning troffen agenten een Pool aan van 62. De man is aangehouden en 'meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', aldus de website van de landelijke politie.

Onderzoek en ontmanteling

Niet lang na de ontdekking van het lab is een onderzoek gestart. Daarbij wordt geïnventariseerd wat er op de locatie aanwezig is qua grondstoffen, hoeveelheden drugs en meer. Ook is de LFO, de eenheid die vaker ingeschakeld wordt bij de ontdekking van drugslaboratoria, begonnen met de ontmanteling van de uit de kluiten gewassen crystal meth-fabriek. Gezien de grootte van het lab duurt dat klusje nog zeker tot het einde van dit weekend.

Misschien ook voor jou:
Messengeweld Rotterdam loopt uit de hand: 15-jarige jongen doodgestoken
Nieuws
  • AD
  • Politie Nederland