Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Messengeweld Rotterdam loopt uit de hand: 15-jarige jongen doodgestoken

Rotterdam kampt al langere tijd met grote uitbraken van messengeweld onder jongeren. Gisteravond werd daar opnieuw iemand slachtoffer van.

Messengeweld Rotterdam loopt uit de hand: 15-jarige jongen doodgestoken

Het slachtoffer is een vijftienjarige jongen met de naam Joshua. Hij is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een steekincident aan de Goedenraadweg. De oorzaak van de steekpartij is nog onbekend. Twee getuigen melden in het AD dat er een grote groep jongens naar de struiken liep waar het incident plaatsvond. “Op dat moment waren daar nog kleine kinderen aan het spelen”, vertelt één van de getuigen. Joshua werd later in de struiken gevonden. Er werd nog een poging gedaan om hem te reanimeren, maar dat had geen effect. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen.

De stiefvader van Josgua bevestigde het incident tegen het de krant. “Zijn moeder zat op het balkon en hoorde een half uur nadat hij was vertrokken allemaal sirenes en een helikopter. Dan ga je denken: het zal toch niet. Toen zij hem probeerde te bellen nam hij al niet meer op.”

Inmiddels heeft één verdachte zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 15-jarige jongen.

Steekincidenten

In Rotterdam zijn al langere tijd problemen met geweld onder jongeren. In 2019 en 2020 waren er meer dan dertig meldingen van steekpartijen waar jongeren bij betrokken waren. “Elke avond hangen hier wel jongeren. Ze dragen messen bij zich, niet van die kleintjes maar echt grote. En zeg er nou niks van, anders word je bedreigd. Je kon erop wachten dat het een keer mis zou gaan”, vertelt een buurtbewoner in het AD.

OM-baas Gerrit van der Burg vertelde eerder al dat men de stijging van excessief geweld onder jongeren als een groot probleem ziet. Afgelopen jaar werden er over het hele land 1904 minderjarigen verdacht voor ernstig geweld, 199 voor doodslag en 83 voor moord. In het geval van moord en doodslag is dat een stijging van 50% ten opzichte van het jaar daarvoor. “Het is het tweede jaar op rij dat we zien dat excessief geweld onder jongeren is gestegen”, sprak Van der Burg in De Telegraaf. “De geweldsspiraal gaat eigenlijk alleen nog maar omhoog. En dat is zeer zorgelijk.”

Misdaad
  • Pro Shots