Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 2 jaar en tbs tegen kindermishandelaar die bijtende vloeistof over kind heen gooide

Het Openbaar Ministerie heeft zojuist twee jaar cel plus tbs tegen Elyomar P. geëist. De Hagenaar wordt ervan verdacht zijn stiefdochtertje te hebben mishandeld, onder andere door haar te slaan en te schoppen, met haar te gooien en haar zelfs te overgieten met een bijtende vloeistof.

Kindermishandelaar

Dit zou gebeurd zijn tussen 2013 en 2015. De stiefdochter was toen pas 2 jaar oud. Door het laatste incident met de bijtende vloeistof gingen de alarmbellen af bij de zorginstanties en politie, waardoor P. uiteindelijk woensdag voor de rechtbank moest verschijnen.

Het slachtoffer zelf heeft een verklaring afgelegd over de vreselijke mishandeling. Volgens haar moest ze haar ogen dicht doen met de boodschap dat het pijn ging doen. Vervolgens kreeg ze de bijtende vloeistof - mogelijk bleek - over zich heen gegoten. In de douche werd ze tot slot onder kokend heet water gezet en geslagen met de de douchekop. Vreselijke gebeurtenissen die leidden tot ernstige brandwonden in het gezicht van het jonge meisje.

Veel meer mishandelingen

Eenmaal in het ziekenhuis ontdekten artsen sporen van oudere verwondingen. Ribben die al eerder gebroken waren geweest, een gebroken pols. "Bijzonder laf en weerzinwekkend", aldus het OM. En ook nog eens "tegen een weerloos kind". Betrokken hulpverleners verklaarden bovendien nog nooit zo'n getraumatiseerd kind te hebben gezien.

Eerdere mishandelingen en bedreigingen

De verdachte Elyomar P. is geen onbekende van de politie. De 33-jarige Hagenaar heeft al behoorlijk wat op zijn kerfstok, waaronder het bedreigen en mishandelen van meerdere ex-vriendinnen. Daarnaast moet hij nog voorkomen voor het mishandelen van de moeder van het slachtoffer in deze kwestie, plus een eerdere bedreiging. Kortom, P. heeft een flinke voorgeschiedenis wat betreft delicten.

Celstraf plus tbs

Zelf zegt Elyomar P. onschuldig te zijn. Zijn advocate geeft aan dat de letsels net zo goed door ongelukken veroorzaakt zouden kunnen zijn. Of de moeder in kwestie zou ze toegebracht kunnen hebben. Zij vragen daarom om vrijspraak.

Maar het OM gaat daar niet in mee. De eis is een gevangenisstraf van twee jaar, plus tbs met voorwaarden. Dat laatste acht het Openbaar Ministerie onder andere nodig omdat de verdachte zou lijden aan manische depressiviteit en een bipolaire stoornis. Factoren die de kans op recidive verhogen, aldus het OM. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Misschien ook voor jou:
Cokemakelaar gezocht: het witte goud tussen de rotte vis
Misdaad
  • Voorburgs Dagblad
  • Pro Shots / MaRicMedia