Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

R. Kelly ook beschuldigd van misbruik minderjarige jongen

De Amerikaanse zanger Robert Kelly wordt beschuldigd van ontucht met een 17-jarige jongen die hij in 2006 ontmoette in een McDonald’s.

R. Kelly ook beschuldigd van misbruik minderjarige jongen

Het proces tegen R. Kelly begint in augustus. Hij zit al twee jaar vast, onder andere op verdenking van het misbruik van verschillende vrouwen en meisjes. Ondertussen heeft de federaal aanklager meer dan tien nieuwe beschuldigingen toegevoegd aan het dossier. Daar zitten ook meerdere aanklachten van jongens bij.

Eén van hen, een 17-jarige, kwam R. Kelly in 2006 tegen in een filiaal van McDonald’s. De inmiddels 54-jarige zanger raakte met hem in gesprek over muziek en nodigde hem uit om naar zijn studio in Chicago te komen. Eenmaal daar zou Kelly de jongen gevraagd hebben wat hij zou willen geven om een carrière als artiest. Daarna hebben ze op aanbod van R. Kelly seks gehad.

De beschuldiging van de jongen wordt niet toegevoegd aan de officiële aanklacht tegen Kelly, maar de aanklager gaat het wel bespreken. Hij wil aan de jury bewijzen dat het niet om ‘losstaande gebeurtenissen gaat en deel uitmaakt van een breder patroon’.

Video’s

R. Kelly zou in dezelfde periode ook in contact gekomen zijn met een jongen van 16 jaar. Ook hij werd door de artiest misbruikt. Daarnaast maakte Kelly video’s van de twee jongens, waarin te zien is dat ze seks hebben met vriendinnen van de artiest.

In 2002 werd R. Kelly al aangeklaagd voor het produceren van kinderporno, maar daarvoor werd hij in 2008 vrijgesproken. Ook dit keer ontkent hij alle beschuldigingen.

Misdaad
  • nos.nl, crimesite.nl
  • Pro Shots