Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kopschoppers Mallorca vielen ook ander persoon aan

De jonge mannen die verdacht worden van de dodelijke mishandeling van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen zouden diezelfde avond nog een persoon aangevallen hebben. Dat meldde De Telegraaf eerder vanmiddag.

Kopschoppers Mallorca vielen ook ander persoon aan

Volgens De Telegraaf is een andere jonge Nederlander 'ontsnapt aan hetzelfde lot als Carlo'. Ook hij zou door de groep 'kopschoppers' aangevallen zijn, maar op het moment dat de belagers hem in zijn gezicht wilden trappen, werd de jongen gered door zijn eigen vrienden.

In Nederland zijn nog minstens twee aangiftes gedaan over geweldpleging op Mallorca die mogelijk gelinkt kunnen worden aan dezelfde groep. "Als blijkt dat dit inderdaad dezelfde groep Nederlanders betreft, zullen de bevindingen hieruit worden samengevoegd met het verdere onderzoek naar de fatale mishandeling", meldde het OM.

Verdachten

Vooralsnog gaat het om een groep van negen verdachten tussen de leeftijden van 18 tot 20 jaar. Twee van hen worden beschouwd als hoofdverdachten, omdat op camerabeelden te zien is dat zij het meeste geweld plegen. De leden van de groep zouden afkomstig zijn uit de regio rond Bussum en Hilversum. Hun families beschikken over ‘veel middelen’ om de groep in de rechtszaal bij te staan. Volgens de Spaanse krant Ultima Hora zou er een ‘leger aan advocaten’ ingeschakeld zijn.

Inmiddels is bekendgemaakt dat het proces in Nederland gaat plaatsvinden. Ultima Hora berichtte eerder al dat de Spaanse recherche vreesde dat het onderzoek uit hun handen genomen zou worden. In Spanje kan doodslag of mishandeling met de dood tot gevolg tot een gevangenisstraf van minstens tien jaar leiden.

Dodelijke mishandeling

Het incident vond op de nacht van 14 juli om 02.30 plaats op Mallorca. De groep verdachten viel een andere vriendengroep aan. Daarbij raakten meerdere mensen gewond, waaronder de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. Hij liep ernstig hersenletsel op en kwam op de intensive care terecht. Daar is hij later overleden. Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer meerdere keren tegen zijn hoofd werd geschopt terwijl hij op de grond lag.

Direct na de knokpartij sloegen de daders op de vlucht. Eén van hen werd opgepakt toen hij hun sleutels terugbracht naar het huurhuis waar ze hun vakantie doorbrachten. Hij werd later vrijgelaten omdat uit camerabeelden bleek dat hij niet aan het geweld had deelgenomen.

Nieuws
  • Ultima Hora, crimesite.nl
  • Pro Shots