Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Laat de drumsticks maar staan: zo barbecueën ze in de States

Op zomerse avonden hebben we altijd wel zin om te barbecueën. In Nederland gooien wij bij mooi weer al snel een lekkere kippenpoot, burger of speklap op de barbecue. Maar hoe pakken ze dat in andere landen eigenlijk aan? Wij nemen jou mee naar het nummer 1 BBQ-land van de wereld: Amerika!

barbecueën

Brisket

Amerikanen staan erom bekend dat ze van eten houden. Dat geldt ook voor een barbecue natuurlijk. Ben jij van plan om binnenkort te gaan barbecueën en wil jij dat volgens de echte Amerikaanse stijl doen? Dan mag een brisket niet missen. In Nederland staat een brisket beter bekend als runderborst of klapstuk. Dit rundvlees is afkomstig van de klap ribben. Dit zijn de korte ribben van een rund. Dit stuk vlees bestaat uit twee gedeeltes. De flat en de point. Beide stukken zijn spieren, de flat heeft een vierkante vorm en de point is driehoekig.

De runderborst is zeker niet het malste stukje van de koe, maar dat is geen probleem. Door deze bijzondere manier van bereiding kunt u genieten van een zacht en sappig stukje brisket.

Bereiding

Wat is er nou zo speciaal aan het bereiden van een stuk runderborst? Het vlees wordt van tevoren getrimd en gerubd. Vervolgens pak je het in met behulp van wat vershoudfolie. Zet een pan met water aan de kook en laat een bouillonblokje hierin oplossen. Wanneer de bouillon is afgekoeld kan je het klapstuk ermee injecteren. De bereiding duurt ongeveer negen uur. Begin daarom op tijd. Zorg dat je de BBQ op tijd aansteekt en een temperatuur rond de 100 graden bereikt.

Nu is het tijd om het vleeswaar uit de folie te halen en op de BBQ te gooien. Controleer of de temperatuur van het vlees gedurende de negen uren tussen een temperatuur van 72 en 92 graden blijft. Gebruik een injectienaald en prik een paar keer in de brisket. Gaat de naald er soepel doorheen? Dan is het vlees klaar. Tijd om te beginnen met aansnijden. Snij alles in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter en eet smakelijk!

Ga jij het vanaf nu ook Amerikaans aanpakken en een brisket kopen voor op de BBQ? Vergeet niet wat mensen uit te nodigen zodat zij ook kunnen meegenieten van jouw nieuwe barbecue stijl.