Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een prijzig patatje: dit is de duurste friet ter wereld

Zin in een vette hap? Bij restaurant Serendipity3 ben je zomaar 200 dollar kwijt voor je friet. En voor je drankje mag je nog eens 100 dollar neerleggen.

Een prijzig patatje: dit is de duurste friet ter wereld

Een restaurant in New York (Verenigde Staten) heeft het Guinness-wereldrecord voor ‘duurste patat’ gevestigd: 200 dollar (169 euro). Voor die prijs krijg je niet zomaar een bord patat: er zit onder meer champagne in verwerkt, ganzenvet, geschaafde truffel en het geheel is afgetopt met 23-karaats eetbaar goudstof.

De naam van het gerecht luidt ‘Creme de la Creme Pommes Frites’ en het is alleen verkrijgbaar op reservering.

Het gerecht is bedacht ter gelegenheid van Nationale Frietjesdag in Amerika. Helaas wordt het niet met mayo geserveerd, maar met Mornay-saus gemaakt met biologische uiercrème van Jersey-koeien. Ach, het zal ongetwijfeld wel prima smaken.

Drankje erbij

Serendipity3, het restaurant waar deze prijzige patat geserveerd wordt, heeft nog een recordprijs op de kaart staan. Voor een kleine 100 dollar krijg je 's werelds duurste milkshake geserveerd, compleet met 'ezel-karamel-room', Devonshire clotted cream en vanillebonen uit Madagascar.

Het drankje wordt geschonken in een glas bedekt met Swarovski-kristallen, dus een beetje voorzichtigheid is gewenst als je het opdrinkt. Eet smakelijk!

Bizar
  • Serendipity3