Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pakket met injectienaald voor Geert Wilders bezorgd bij Tweede Kamer

De politicus doet aangifte poging tot afpersing.

Geert Wilders injectienaald

Geert Wilders is regelmatig het doelwit van bedreigingen. Deze week was het opnieuw raak, toen er een bijzonder pakket werd bezorgd bij de Tweede Kamer. Daarin zat een injectienaald en een oproep om geld te betalen. Het pakket zou geadresseerd zijn aan de PVV-leider, Wilders doet daarom aangifte voor poging tot afpersing. "Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) weten.

'Waanzinnig'

Op Twitter deelt Geert Wilders een foto van de injectienaald. "Na recente dreigbrieven blijkt nu ook een aan mij geadresseerd pakket te zijn bezorgd bij de TK met daarin onder andere een injectienaald en een eis om geld te betalen", schrijft de politicus. "Volgens het OM een strafbare dreiging met zware mishandeling en poging tot afpersing dus ik ga aangifte doen. Waanzinnig."

De strafdienst van de Tweede Kamer wil zelf niet reageren op het pakket. "Over veiligheidszaken doen wij nooit uitspraken", laat een woordvoerder weten.

ref_src=twsrc%5Etfw">July 22, 2021

Beveiliging

De PVV-leider wordt zelf als jarenlang streng beveiligd vanwege bedreigingen aan zijn adres, waar hij ook regelmatig aangifte van doet. Er wordt echter maar weinig mee gedaan, stelt Wilders. Hij krijgt maandelijks brieven van het OM waarin wordt meegedeeld dat er niets wordt gedaan met de honderden doodsbedreigingen "omdat het te veel opsporingscapaciteit vergt".

"Het is een dreun van het leven waar ik nog dagelijks last van heb", vertelde de politicus onlangs over zijn beveiliging in gesprek met het AD. "Het is een enorme klap uit je huis weg te moeten, nooit meer thuis te komen. En ook nooit meer alleen te zijn sindsdien. Dat is bijna onvoorstelbaar groot als je dat niet meer hebt", aldus Wilders. "Dat raakt dan ook degene met wie je samen bent. Ik kan niets spontaan doen en moet voor alles bellen om het te regelen."

Misschien ook voor jou:
Afscheid van een fenomeen
Nieuws
  • AD, Twitter
  • Brunopress