Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Winnaars en verliezers in de crimewereld: Anoud B., Adil A. en de oldtimers

Elke week zijn er winnaars en verliezers te vinden in de wereld van de misdaad. Dit keer zijn het Anoud B., Adil A. en de eigenaren van oldtimers.

Winnaars en verliezers in de crimewereld: Anoud B., Adil A. en de oldtimers

Winnaar van de week:

Eigenaren van gestolen oldtimers

Wanneer je de trotse eigenaar van bijvoorbeeld een Porsche 911 uit de jaren 80 bent, om maar een klassieker te noemen, is het altijd oppassen geblazen voor autodieven. Ten eerste omdat oldtimers ondanks het verstrijken van de jaren hun waarde blijven behouden. En ten tweede omdat ze doorgaans redelijk gemakkelijk te jatten zijn, want aan anti-diefstalpreventie deden ze een jaar of veertig geleden nog niet bepaald. Bovendien belanden dit soort gestolen voertuigen, wanneer ze eenmaal door de dieven zijn verpatst, vaak in een loods of een garage, waardoor de kans bijzonder klein is dat ze door de politie worden teruggevonden. Toch gebeurt dat laatste af en toe gelukkig wel. Bij een grootschalige inval op meerdere plekken in Nederland, België en Duitsland zijn ongeveer vijftig gestolen oldtimers in beslag genomen met een waarde van in totaal rond de 4 miljoen euro.

Goed nieuws dus voor de rechtmatige eigenaren.

Verliezers van de week:

Anouar B. en Adil A.

Deze twee mannen zullen zich moeten neerleggen bij het feit dat ze de rest van hun leven in de gevangenis doorbrengen. Dat heeft de Hoge Raad besloten en daartegen is geen beroep meer mogelijk. Beide mannen waren in beroep gegaan tegen de uitspraak van het Hof, dat hen vorig jaar veroordeelde tot een levenslange gevangenisstraf voor de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012, een ongekend gewelddadige schietpartij die het begin inluidde van een golf liquidaties in vooral de Amsterdamse onderwereld. Met kalasjnikovs en colts werd die dag het vuur geopend op doelwit Benaouf A., die aan de kogelregen ontsnapte door in het ijskoude water te springen. Zijn vrienden Youssef Lkhorf en Saïd el Yazidi slaagden er niet in zichzelf in veiligheid te brengen en werden ter plekke doodgeschoten. Anouar B. en Adil A. ontkennen iedere vorm van betrokkenheid.

Misdaad
  • Unsplash