Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

De twee mannen die ervan worden verdacht Peter R. de Vries te hebben vermoord, blijven vastzitten. De Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft maandag de voorlopige hechtenis van de 35-jarige Pool Kamil E. en de 21-jarige Rotterdammer Delano G. verlengd met een periode van negentig dagen.

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

Op 6 juli werd de misdaadverslaggever in de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten. Dit na het verlaten van de RTL Boulevard-studio. Naar aanleiding van die brute aanslag werden er drie mannen aangehouden, waarvan eentje inmiddels weer op vrije voeten is. De andere twee, de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E., zitten op dit moment in voorarrest.

Wie zijn Delano G. en Kamil E.?

Delano G.

Delano G. is afkomstig uit Tiel. Als tiener kreeg hij al meerdere keren met de politie te maken en op zijn 17e kreeg G. tien maanden jeugddetentie. Volgens de nieuwssite curacao.nu zou Delano G. van Arubaanse afkomst zijn. De 21-jarige was ook actief bij 101Barz, een platform voor rappers dat deel uitmaakt van BNNVARA. Daar stond hij bekend onder de artiestennaam 'Demper'. Kort nadat de identiteit van G. bekend werd gemaakt, werden alle beelden van de 21-jarige verwijderd.

Delano komt het meest overeen met het signalement van de schutter, en is dus mogelijk degene die de trekker overhaalde bij de aanslag op Peter R. de Vries.

Kamil E.

Na de aanslag werd de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik in een vluchtauto gearresteerd op de A4. Een week daarvoor werd hij ook in de boeien geslagen door de politie. De reden voor die arrestatie was een dreigement waarbij mogelijk een vuurwapen werd gebruikt. E. werd kort na die aanhouding alweer op vrije voeten gesteld.

Volgens het Poolse nieuwskanaal TVN24 werd de 35-jarige veelpleger in zijn geboorteland gezocht door de politie.

Misschien ook voor jou:
Wie zijn Delano G. en Kamil E., de verdachten in de zaak Peter R. de Vries?
Misdaad
  • Hart van Nederland
  • Brunopress.nl