Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederland staat stil bij de dood van Peter R. de Vries

In het centrum van Amsterdam ontstond gister een indrukwekkende bloemenzee. Het resultaat van een komen en gaan van mensen die hun respect wilden tonen voor de neergeschoten en inmiddels overleden Peter R. de Vries.

Bloemenzee

Honderden bloemen, kaarsjes en kaartjes liggen er inmiddels. De bloemenzee was al eerder ontstaan in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, de plek waar Peter R. de Vries vorige week dinsdagavond werd neergeschoten. Na zijn overlijden op donderdag is die zee van steunbetuigingen alleen nog maar imposanter geworden.

Een andere plek waar omstanders stilstonden bij de neergeschoten misdaadverslaggever is het monument op de Dam. Sinds vorige week liggen daar duizenden witte rozen. Volgens een verklaring bij het monument gaat dat om een initiatief van een groep burgers die zich zorgen maakt over 'de structurele naïeve opstelling vanuit de overheid tegenover de zware criminaliteit'.

Duizenden witte rozen bij het Nationaal Monument op de Dam

Miljoenen kijkers

Maar niet alleen in Amsterdam stonden mensen stil bij het droevige nieuws. Miljoenen Nederlanders schakelden gisteravond in bij een van de speciale tv-uitzendingen. RTL 4 bijvoorbeeld, zond een special uit met de naam Peter R. de Vries: liever staande sterven dan op je knieën leven. Het programma trok ruim een miljoen kijkers.

Ook thema-uitzendingen van RTL Boulevard, Op1 en Humberto trokken bij elkaar miljoenen kijkers. Net als de journaals en extra ingelaste nieuwsuitzendingen rondom de dood van Peter R. de Vries.

Misschien ook voor jou:
Peter pakt Heineken-ontvoerder Frans Meijer
Nieuws
  • AD
  • Pro Shots / Michael Potts