Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Commissievoorzitter CDA: ‘Pieter moet misschien wel sorry zeggen’

Zaterdag hielden leden van het CDA een praatje over de mislukte verkiezingen. Daarbij kwam uiteraard ex-lid Omtzigt ter sprake, die volgens de partijtop zijn excuses aan moet bieden.

Commissievoorzitter CDA: ‘Pieter moet misschien wel sorry zeggen’

Het CDA heeft een commissie in elkaar gezet om uit te zoeken wat er nou precies allemaal mis is gegaan bij de verkiezingen. Daar wist de partij namelijk niet al te veel zetels te pakken en inmiddels zijn ze in de peilingen al helemaal niets meer waard. Liesbeth Spies, de voorzitter van die commissie, had de eer om de teleurstellende conclusies te presenteren.

Daarbij werd onder andere besproken wie zijn excuses moet gaan aanbieden voor de fouten die de afgelopen tijd op elkaar gestapeld zijn. Volgens Spies moet vrijwel iedereen binnen het CDA sorry zeggen, waar de voorzitter nog een opmerkelijke boodschap aan toevoegde over Omtzigt: “Als ik zeg dat er sorry moet worden gezegd tegen Pieter, zeg ik ook dat Pieter misschien wel sorry moet zeggen tegen anderen.”

‘Teringhond’

Er werd tijdens de bespreking ook nog aandacht besteed aan appberichten waarin Pieter Omtzigt ‘teringond’ werd genoemd en posters van het kamerlid waarop een Hitlersnor werd getekend. De daders daarvan zouden een soort laatste waarschuwing gekregen hebben. ‘Volgende keer is het einde verhaal’, waren de woorden daarover. Die ‘volgende keer’ gaat er alleen niet komen, want Omtzigt heeft het CDA gedag gezegd en heeft nu zijn functie elders.

Nieuws
  • BrunoPress