Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italië schopt het tot Europees kampioen

Na een lange wedstrijd wisten de Italianen de zege te behalen.

EK finale

Al in de tweede minuut behaalde Engeland een voorsprong op Italië, maar pas door de penalties werd de wedstrijd beslist.

Snel schot

Luttele seconden na aanvang van de wedstrijd brak de Engelse speler Luke Shaw een record door het snelste doelpunt ooit in een EK-finale te maken. De Italianen deden meerdere pogingen om deze achterstand in te halen, maar de rest van de eerste helft bleef de stand ongewijzigd.

Italianen zorgen voor gelijkspel

In de tweede helft moest het Engelse elftal deze gunstige positie opgeven toen Leonardo Benucci het eerste Italiaanse doelpunt maakte. De spanning in het Wembley-stadion liep daarna flink op. Een toeschouwer besloot kort voor de negentigste minuut zijn momentje te pakken door het veld op te rennen en zijn kleding te laten vallen, maar nadat hij van het veld was verwijderd speelden Engeland en Italië nog even gefocust verder. De tweede helft eindigde desondanks in gelijkspel.

Ook in de verlenging gingen beide finalisten onvermoeibaar door. Ondanks de vele aanvallen werden er geen doelpunten gemaakt. De wedstrijd werd pas beslist bij de penalties.

Italië wist de meeste ballen raak te schieten en behaalde daarmee de zege.

Sport
  • Pro Shots /&nbsp;<a href="https://www.proshots.nl/search.pp?sourceids=15">Insidefoto</a>