Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Politie onderschepte berichten over aanslag met raketwerper op RTL Boulevard'

De studio werd zaterdag ontruimd vanwege een 'ernstige dreiging'.

studio RTL Boulevard

Vanwege een 'ernstige dreiging' werd de studio van RTL Boulevard zaterdag ontruimd. De politie zou berichten hebben onderschept over een aanslag met raketwerper of automatische vuurwapens, zo meldt NRC.

Ontruiming

Volgens ‘bronnen binnen het opsporingsapparaat’ wist de politie berichten te onderscheppen over een aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens, zo bericht NRC. Om die reden werd de studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein zaterdag ontruimd.

Aanslag Peter R. de Vries

Het is niet bevestigd of de ernstige dreiging van zaterdagavond verband houdt met de aanslag op het leven van Peter R. de Vries eerder deze week. Wel noemt NRC de media-aandacht voor de misdaadverslaggever afgelopen week een mogelijke reden voor de geplande aanslag op de studio van RTL Boulevard. In de media werd de aanslag op De Vries namelijk veelal in verband gebracht met de bijstand die hij verleende aan Nabil B., de kroongetuige die belastende verklaringen over Ridouan Taghi heeft afgelegd. De politie en de gemeente Amsterdam hebben dit echter niet bevestigd.

Geen uitzending

Ook zondagavond zal er geen uitzending van RTL Boulevard zijn, zo laat RTL weten. “Wij hebben besloten het team van RTL Boulevard rust te geven”, is te lezen in een statement. “We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtsstaat.”

Misschien ook voor jou:
‘RTL Boulevard voorlopig niet meer opgenomen in studio Leidseplein vanwege dreiging’
Nieuws
  • RTL Nieuws, NRC, NOS
  • Brunopress