Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Colombia gaat 'rechterhand van T.' uitleveren aan Nederland

Saïd Razzouki, door het OM gezien als 'rechterhand van T.', wordt waarschijnlijk op korte termijn uitgeleverd aan Nederland. Het Hooggerechtshof in Colombia heeft daar gister toestemming voor gegeven.

Saïd R.

Razzouki wordt in verband gebracht met meerdere moorden en grootschalige drugshandel, en maakt net als Ridouan T. onderdeel uit van het Marengo-proces. Om die reden werd hij gezocht in binnen- en buitenland, maar wist desondanks lange tijd op vrije voeten te blijven. Tot februari 2020. In Colombia werd hij toen alsnog gepakt door een speciale eenheid van de Colombiaanse politie.

Medellin

In een flat in de stad Medellin, om precies te zijn. Zwaarbewapende agenten vielen daar binnen, waarna Razzouki uit het raam sprong in een poging te ontkomen. Tevergeefs. Het arrestatieteam rekende hem alsnog in en sindsdien verblijft hij in een gevangenis in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Uitlevering

Maar niet voor lang, zo lijkt het. Nu het Hooggerechtshof in Colombia heeft bepaald dat Saïd Razzouki aan Nederland mag worden uitgeleverd, is de verwachting dat dit ook op korte termijn zal gebeuren. Eenmaal hier moet Razzouki terecht staan als een van de hoofdverdachten in het Marengo-proces.

Misschien ook voor jou:
Belangrijkste hitman van Ridouan Taghi opgepakt
Misdaad
  • Telegraaf
  • Videostill Politie Colombia