doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Partner en kinderen geven update over toestand Peter R. de Vries

Er is nog veel onduidelijk over de gemoedstoestand van de misdaadjournalist.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff57a82d4f img{#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff57a82d4f img{#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff57a82d4f img{#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff57a82d4f img{#fig-60fff57a82d4f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Peter

Royce en Kelly, de kinderen van Peter R. de Vries hebben een korte update gegeven over de toestand van hun vader. Dat deden ze in een speciale uitzending van Tijd voor Max over de vermissingzaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip. “We begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat", vertelde Kelly. "Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren”, legde ze uit. "Daarnaast willen ze iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Tanja Groen

Naast de medische situatie van hun vader brachten de kinderen ook de zaak-Tanja Groen, waar Peter zich voor de aanslag in vast had gebeten, onder de aandacht. “De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid”, vertelde Royce de Vries. “Wij vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip nu zoveel aandacht krijgen. Afgelopen maanden is onze vader dag en nacht met de stichting bezig geweest.”

Brief

Ook Peter zijn vriendin laat nu van zich horen in een speciale uitzending van Omroep Max op NPO 1. Haar brief werd voorgelezen door Simon Vuyk, van stichting De Gouden Tip. “Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Zo ook voor De Gouden Tip, waar hij de laatste maanden heel druk mee was. Ook toen we laatst na lange tijd een weekendje weg gingen. Naast een klein koffertje met zijn spullen nam hij de actie voor Tanja in gedachten mee.”

“Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is”, schrijft ze. “Maar Peter is vooral één en al liefde. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom om 1 miljoen euro bij elkaar te verzamelen uitkomt? En de ouders van Tanja Groen, die al zo veel jaren in onzekerheid zitten, eindelijk het antwoord krijgen op die ene vraag: waar is onze dochter? En dat Tanja eindelijk weer thuis komt.”

Aanslag

Op de avond van 6 juli is misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.. De aanslag vond plaats aan de Lange Leidsedwarsstraat. De Vries was daar 's avonds aanwezig voor de opnames van het televisieprogramma RTL Boulevard, waar hij te gast was. De schoten werden rond half 8 gelost.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws