Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'KNVB gaat vol voor Van Gaal als volgende bondscoach'

Nadat Oranje in de achtste finale uit het EK is gekegeld door Tsjechië, en Frank de Boer zijn zoveelste trainersklus een vroegtijdige dood is gestorven, is de grote vraag: 'Wie-o-wie moet het Nederlands elftal richting het WK leiden?' De KNVB lijkt zijn keuze nu te hebben gemaakt.

Louis van Gaal

De KNVB gaat vol voor Louis van Gaal, schrijft het AD. 'King Louis' zou met stipt bovenaan de lijst met opties staan om het nationale elftal naar het toernooi in Qatar te loodsen. Dit naar aanleiding van een interne evaluatie na de recente blamage op het Europese toneel.

Dominante persoonlijkheid

Verrassend? Enigszins. Van Gaal was namelijk eerder in beeld als bondscoach, toen Koeman stopte om zijn dromen na te jagen in Barcelona. Destijds heeft de 69-jarige trainer echter geen uitnodiging ontvangen omdat hij een te 'dominante persoonlijkheid' zou hebben. Iets dat de KNVB naar verluidt niet helemaal bij de huidige spelersgroep vond passen.

Maar dat lijkt nu van ondergeschikt belang. Van Gaal moet het gaan doen, als het aan de Nederlandse voetbalbond ligt. En ervaring lijkt daarbij een grote rol te spelen. Louis heeft namelijk een behoorlijk lang CV, met daarop twee eerdere periodes als bondscoach. Met wisselende successen, dat dan weer wel; in 2014 haalde Oranje de halve finale van het WK, maar voor het WK in 2002 wist het Nederlands elftal zich helemaal niet te plaatsen onder leiding van de eigenzinnige trainer.

Niet veel tijd

Maar of de KNVB Van Gaal nu binnen hengelt of niet, de tijd tikt rap weg. Begin september worden er alweer kwalificatieduels gespeeld tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. En nadat laatstgenoemde Oranje in maart met 4 -2 van de mat speelde, is het belangrijk dat er een goede reeks wordt neergezet straks. Of het nu met Louis van Gaal is, of zonder.

Misschien ook voor jou:
Sportcolumn: 'Slapping: geen slappe hap'
Sport
  • AD
  • Patrick van Emst / Brunopress.nl