Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte uit cokeboerderij De Kwakel is Moekeesch ‘Mike’ S.

Tijdens de inval bij de boerderij vol coke en cash in De Kwakel sloeg de politie een 54-jarige man in de boeien. Het gaat volgens Crimesite om de 54-jarige Mike S.

Verdachte uit cokeboerderij De Kwakel is Moekeesch ‘Mike’ S.

Café en businessclub

Toen bleek dat de verdachte opgepakt in het cokepakhuis de 54-jarige Surinamer Mike S. was, zorgde dat voor heel wat verbazing onder zijn kennissen, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant was S. een vaste gast bij zowel de businessclubs van FC Aalsmeer als Ajax. In 2018 werd hij nog geïnterviewd bij businessclub ABA, waarbij hij met plezier vertelde over zijn passie voor Elvis Presley, omringd door foto’s van zijn idool.

Ook voordat hij zich aansloot bij de businessclubs had S. al enige bekendheid in de hoofdstad. Toen hij 35 was, werd hij uitbater van Café Mikey’s aan het Rembrandtplein. Een aantal jaar later verkocht hij de kroeg.

Verliefd op Mexico

Tijdens zijn jaren in de horeca maakte Mike kennis met een groep Mexicanen. Ze vertelden hem over hun geboorteland, waarna de geboren Surinamer besloot om een bezoek te brengen aan het Midden-Amerikaanse land. Naar eigen zeggen werd hij daar verliefd op Mexico. Een aantal jaar later besloot hij een vastgoedbedrijf te beginnen in de Mexicaanse deelstaat Jalisco. Het gebied huisvest het gelijknamige Jalisco-kartel, één van de meest bloederige drugskartels in het land, dat onder leiding staat van ‘El Mencho’.

Drugsboerderij

S. werd afgelopen donderdag bij een boerderij in De Kwakel aangehouden. In de woning lag meer dan 3000 kilo coke en 11 miljoen euro cash. Daarnaast hingen er posters van The Godfather aan de wand, lagen er her en der dure flessen wijn van 1.000 euro per stuk, en stond er in de garage een oldtimer. Pronkstuk was een boek over bokslegende Muhammed Ali met een formaat van 1 bij 1 meter en een prijskaart van maar liefst 12.500 euro.

Naast S. werd er ook nog een medeverdachte in Aalsmeer uit zijn auto werd geplukt.

Misdaad
  • telegraaf.nl, crimesite.nl
  • Politie