Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frank de Boer vertrekt bij Oranje

Frank de boer is geen trainer van Oranje meer. Dat werd volgens De Telegraaf zojuist gedeeld in de apprgroep van het Nederlands elftal.

Frank de Boer vertrekt bij Oranje

Frank de Boer vertrok vanochtend naar Zeist voor de evaluatie van de geflopte EK-campagne, een bespreking die oorspronkelijk donderdag pas plaats zou gaan vinden. Hoofdonderwerp bij dat gesprek was uiteraard de toekomst van de bondscoach. Het gerucht ging dat De Boer zelf de handdoek in de ring zou gooien, zo niet, dan zouden de KNVB-topmannen waarschijnlijk een einde aan het werk van De Boer bij Oranje maken.

De Boer is negen maanden lang bondscoach geweest. Vorig jaar september nam hij het stokje over van Ronald Koeman, die via een speciale clausule in zijn contract naar Barcelona ontsnapte. Na een hobbelige start wist hij uiteindelijk met het team te kwalificeren voor het EK. Daar volgde een succesvolle groepsfase, maar in de achtste finale werd het elftal 0-2 afgestraft door Tsjechië, wat voor de Boer einde verhaal betekende.

Nieuwe bondscoach

Nu Frank de Boer vertrokken is, heeft de KNVB tot 1 september om een nieuwe coach te kiezen. Op die datum speelt Nederland een interland tegen Noorwegen voor de WK-kwalificatie. Tot die tijd krijgt Dwight Lodeweges waarschijnlijk de touwtjes in handen, net zoals tijdens de zoektocht naar een vervanger voor Ronald Koemand toen die zijn vertrek aankondigde.

Sport
  • Pro Shots